1/3 от валидаторите в "Градски транспорт" във Варна не работят

Мисия Варна

20-07-2024, 14:29

Снимка:

„Градски транспорт“ ЕАД - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фирмата която ги е поставила иска още средства чрез анекс към договора.

За изграждането на билетната система на „Градски транспорт“ Варна са били изразходвани 8 милиона лева. Поддръжката пък струва 9 милиона за три години. Данните изнесе общинският съветник от ПП/ДБ Михаил Луков, който е и член ПК „Транспорт“, съобщава Радио Варна. По думите му, тези девет милиона лева през последните години са изхарчени предсрочно и фирмата "Балистик сел", която е изградила системата, настоява за анекс към договора, за да имат средства с които да продължава да я поддържа:

В момента, 1/3 от валидаторите не работят. Защо е подписан договор с такива клаузи, защо не е обезпечено в договора, валидаторите да са устойчиви на вандалски посегателства? И стигаме до прокуратурата- защо не е разследвала това, при достатъчно сигнали и от общински съветници и от медии? Повдигат се обвинения тук- таме, при силен обществен натиск, като за фекалната тръба примерно, но после нещата или са на трупчета или обвинението е написано така, че веднага пада в съда.

Договорът с „Балистик сел“ изтича през ноември тази година, каза Луков и допълни, че анекс не е подписан. Приходите на общинския превозвач са същите, без значение дали системата се поддържа от въпросната фирма или не се, каза още общинския съветник.