Неповторимата Соня Йончева пее в „Бохеми“ на 6 август във Варна

Варна Лайф

25-07-2024, 14:09

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички, закупили VIP билети, ще могат да се включат в специалната среща-коктейл с най-известното българско сопрано.

„Бохеми“, безсмъртната оперна любовна история, създадена от Пучини, включва някои от най-добрите мелодии на композитора и не спира да вълнува публиката от 1896 г., когато прави премиерата си, до ден днешен. Едната от трите най-поставяни опери в света отново ще завладее варненската сцена като блестящ акцент в XV издание на фестивала Опера в Летния театър на 6 август.
 
Най-известното българско сопрано с шеметна световна кариера Соня Йончева ще изпълни ролята на крехката шивачка Мими, която мигновено се влюбва в поета Родолфо (Рейналдо Дроз). На сцената ще ѝ партнират и Илина Михайлова като Мюзета, Деян Вачков като Колин, Пламен Димитров като Шонар и Свилен Николов като Марсел. Спектакълът с впечатляващи декори и костюми е копродукция на Варненска опера и Националната опера и балет на Албания, в режисура на Ада Гура. Варненския симфоничен оркестър ще дирижира Кръстин Настев.
 
Всички, закупили VIP билети, ще могат да се включат в специалната среща-коктейл със Соня Йончева, която ще се проведе на 9 август от 19 часа на Сцена „Ротонда“ във Варненската опера. Почитателите на звездното сопрано ще имат възможност да закупят дискове с изпълненията на певицата и книгата ѝ „15 огледала“, в която са представени емблематични нейни роли.
 
VIP билетите са налични на касата на ОПЕРАТА - пл. "Независимост" №1 и онлайн през мрежите на Eventim.BG и Фестивален и Конгресен Център Варна.