Благомир Коцев: Имаме добра новина – пари за градския транспорт има

Мисия Варна

15-11-2023, 20:08

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От профила във Фейсбук на кмета на Варна Благомир Коцев.

Решение на наследения казус с градския транспорт намерихме още втория ден. И то устойчиво. Горивото, заплатите, осигуровките, ваучерите за храна, както и другите разходи, свързани с нормалното предоставяне на услугата за гражданите, ще бъдат платени още утре.
 
Не отговарят на истината внушенията, че такива плащания няма да има. Повтарям, сумите се нареждат още утре. Касае се за поредица от наследени проблеми и финансов хаос, сключвани договори и взаимоотношения, които не сабезспорни. На съвместната среща днес в качеството си на кмет, заедно с председателя на Общинския съвет, като принципали на съответните структури, проведохме задълбочен разговор с отговорните длъжностни лица.
 
Спрямо функционирането на двете структури има повече въпроси, отколкото са отговорите. Затова започват цялостни одити на звената ТАСРУД и „Градски транспорт“ ЕАД. Ще разговарям и с работниците, защото проблемите са натрупани с години, а успешният икономически модел е далеч от наследеното състояние. Радвам се, че имаме добра новина – пари за градския транспорт има. И още по-добре – ще се направи оздравителен план за цялата услуга.