Кметът алармира: Внимание! Предупреждение за снежна буря във Варна тази вечер!

Мисия Варна

25-11-2023, 16:21

Снимка:

НИМХ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Призовавам варненци да не предприемат пътувания, ако това не е наложително, написа в профила си във Фейсбук Благомир Коцев.

Скъпи варненци,
 
Моля, обезопасете имуществото си! НИМХ прогнозира силен дъжд, сняг и вятър за Варна и региона тази вечер.
Поривите на вятъра ще достигнат 25 м/с в града и 30 м/с в областта. Това написа в профила си във Фейсбук кметът Благомир Коцев.
 
Очаква се да падне много дъжд и сняг, като снежната настилка във Варна ще е слаба, но може да достигне четвърт метър в региона.
 
Моля, избягвайте традиционно опасните места, като изхода за Добрич през Аксаково и изходите за Бургас през Звездица и Боровец. Там комбинацията между сняг и навявания ще доведе до заледявания и ще създаде условия за произшествия.
 
В северна и северозападна България вече вали обилен сняг. Очакванията са метеорологичната обстановка в североизточна България рязко да се влоши по-късно днес. Условията ще стават все по-сложни с настъпването на вечерта и нощта.
 
Призовавам варненци да не предприемат пътувания, ако това не е наложително. Подобно на миналия уикенд, когато ни сполетя ураганът „Фредерик“, най-опасно ще бъде в тъмните часове на денонощието. Тогава на открито хората ще се сблъскат с дъжд, сняг, лед, силен вятър и намалена видимост.
 
Всички снегопочистващи, отводнителни и озеленителни екипи са в готовност да посрещнат предизвикателствата. Но най-добрият начин да се опазим от стихията на природата е да останем отговорни към себе си и здравето си.
Ще ви информирам за обстановката отново по-късно днес.