Спипаха снабдител с 920 литра нелегална ракия и шофьор на пет водки

Архив Варна

12-03-2010, 11:43

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Двама шофьори ще бъдат изправени пред съда за различни престъпления, казаха от ОДП Варна.

Единият е снабдител и бил заловен да кара контрабандни акцизни стоки, другият пък бил обилно почерпен зад волана на собствената си кола.

25-годишният М. Р. работел като снабдител към фирмата на шуменски едноличен търговец. Вчера той бил спрян за рутинна проверка със служебния тежкотоварен форд транзит от група на икономическа полиция към РУ Провадия. Проверяващите открили в камиона 92 литрови бутилки пълни с ракия, но без етикет. Не се знае къде е бил произведен алкохола и дали не е отровен, но със сигурност не са му платени задължителните акцизи. Освен ракията снабдителят "возел" и 280 кутии цигари "Табакус", които също били без бандерол.

22-годишният К. В. пък ще трябва да свиква с мисълта, че в близката година ще му се наложи да ходи пеша и да си вдигне шофьорската книжка на трупчета. Той също бил спрян за рутинна проверка от екип на пътна полиция между Долни Чифлик и Детелина тази сутрин около 2.40 часа. На униформените им направило впечатление, че мъжът е видимо пиян и го тествали с дрегер. Техниката показала 2.13 промила, което в неговия случай се равнявало на 5 големи водки. Шофьорът отказал кръвна проба, но ще бъде съден по бързата процедура.