Обсъждат Варна за домакин на световните работнически игри през 2013 г.

Архив Варна

08-06-2010, 11:31

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

2000 работници от 20 държави от Европа, Африка и Азия се събират в Албена, за да участват в започващия утре VIII-ми Международен работнически фестивал.

Информацията за ВарнаУтре.бг съобщи председателят на Българската работническа федерация "Труд, спорт и здраве" Костадин Пързулов. Участниците ще премерят сили в 16 вида спорт. За първи път в мини олимпиадата ще се включат представители на Финландия и Швейцария. Българската група е най-многолюдна и наброява 950 души.

Официалното откриване на феста е насрочено за 10 юни от 21 часа във вариете театър "Албена". На церемонията ще присъства президентът на международната работническа федерация (КСИТ). Очаква се и спортният ни министър. По време на форума ще се обсъжда кандидатурата на Варна за домакин на световните работнически игри през 2013 година. Това лято Игрите в Албена са посветени на 110 години работническо движение в България, както и 20 години БРФ "Труд, спорт и здраве". Близо 40 години от живота си за работническия спорт у нас е дал добруджанецът Костадин Пързулов, който повече от 15 години вече е начело на федерацията.