24-годишната варненка Цвета Хайдарова победи в международен фотоконкурс в Париж

Варна Лайф

20-09-2010, 13:54

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Огромен успех пожъна Цвета Хайдарова от Варна на финала на фотоконкурса на тема "Аз на 20 години в моята страна" на фондация Алианс франсез във Френската столица.

Фондация Алианс франсез, съвместно със списание Куриер Интернационал организира фотоконкурс на тема "Аз на 20 години в моята страна", в който бяха поканени всички мрежи на Алианс франсез по света.

Цвета Хайдарова победи в конкурса на национално ниво и фотофрафиите й участваха в международното съревнование в Париж. Изложбата на участващите във фотоконкурса снимки, може да видите до края на месеца във Франкофонски център-Варна.

На финалния кръг в Париж са били допуснати над 1300 лауреата от 60 страни и 80 мрежи на Алианс франсез.

Журито, съставено от професионални френски фотографи и журналисти, председателствано от Генералния директор на Куриер Интернационал Филип Туро - Данжен е избрало за носител на голямата награда Цвета Хайдарова от  Варна.

24-годишната Цвета участва в конкурса с две снимки - Not like a fairytale (Не като приказка) и The las kiss (Последната целувка).

Победителката в международния конкурс е завършила Медицински колеж, но голямата й мечта е да се занимава професионално с фотография.

Цвета печели едноседмичен престой в Париж и самостоятелна изложба в парижка галерия.

Останалите двама лауреати - на второ и съответно на трето място са представители на Украйна и Етиопия.

Общо 26 от участниците са избрани да направят съвместна изложба, която ще бъде открита на 11-ти януари 2011 г. и ще бъде посветена на 20-годишнината на списание Куриер Интернационал.

Повече информация на сайта на Алианс франсез - Варна.