Варненци искат кмет, който да краде по-малко, да не лъже и да ги слуша

Мисия Варна

25-09-2011, 12:45

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

9642-ма са се включили в кампанията  „Активни граждани” с попълване на анкета с основен въпрос какво биха направили, ако бяха на мястото на кмета.

9642-ма варненци са се включили в кампанията  „Активни граждани” с попълване на анкета с основен въпрос какво биха направили, ако бяха на мястото на кмета.

От реалните кандидати за поста в инициативата  е участвал единствено Добромир Джиков.

Анализът показва, че варненци искат кмет, който да краде по-малко, да спазва обещанията си и да умее да се вслушва в това, което хората казват и искат от него.

И тази провокативна кампания доказа, че темите номер едно са бездомните кучета, дупките по улиците, липсата на достатъчно зелени площи и слабата борба с корупцията.

Резултатите, представени днес, визират, че ако са на поста кмет варненци на първо място щяха да работят в посока на привличане на максимум инвестиции в града, с цел осигуряване на повече работни места. Този отговор събира най-много проценти и сред безработните, пенсионерите, студентите, хората работещи в частния и публичния сектор.

На второ място пенсионерите искат достъпни развлечния и културни мероприятия,
а  работещите и базработните си пожелават повече детски градини, места за паркиране и спортни съоръжения.

Инициативата, в която близо 10 000 участници се окичиха с нестандартните гривни с надпис „Активни граждани”  е на PR агенция Cultmaker и според мениджърите Таня Неделева и Валери Ценков е надхвърлила очакванията им.

„Нашата цел е да убедим хората да гласуват, независимо за кого. Кандидатите за кмет обаче не проявиха особен интерес. Единствено Джиков го направи и нашата кампания го припознава”, заявиха още организаторите.