Шефове, експерти и ротарианци в листата на Джиков

Мисия Варна

26-09-2011, 14:52

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

От сряда продължава допитването до варненци по темата какво очакват от бъдещия кмет

Кандидатът за кмет на Варна Добромир Джиков представи днес листата си за общински съветници.

Въпреки декларираната подкрепа от страна на Българска партия либерали, той коментира, че листата не е подредена по партиен или финансов принцип. От името на партията, нейният председател Михаил Шишков също увери, че им е практика да дават мандати на независими експерти, а единственото условие към Джиков е да не се изложи на изборите и нямали претенции към бъдещото управление.   

Най-младият в листата е 27-годишният автомобилен състезател Тодор Славов, който миналата година бе избран за спортист на Варна, а най-възрастният кандидат е Георги Колев, който бе представен от Джиков като гуруто му в ротарианската организация. Сред кандидатите са и изпълнителният директор на Асоциацията на българските черноморски общини, директорът на Териториално статистическо бюро, преподаватели в Медицински университет, ВВМУ "Н. Вапцаров", заместник декани, изпълнителният директор на "Далкия Варна", бившият шеф на Регионален център по здравеопазване д-р Балкански, д-р Емил Минчев - два мандата председател на съюза на стоматолозите във Варна, бизнесмени, юристи, спортисти и други.

"Приети сме за член на Европейската асоциация на гражданските листи. От 28-ми септември до 2 октомври ще продължим с допитването до варненци по темата какво очакват те от бъдещия кмет. Ще използваме шатрите от кампанията "Активни граждани" в 17 точки на града. Това ще бъдат нашите приемни. Целта ни е да има максимално висока избирателна активност", обобщи Джиков и допълни, че до всички членове на ротари клубовете са изпратени покани, при желание да участват с мнения и предложения за по-доброто бъдеще на Варна.