Вкараха в схема и спортната общественост на Варна

Мисия Варна

26-10-2011, 12:46

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Както каза тази сутрин по време на дебата в ТВ7 Бареков, добре че във Варна нямате миньори, че сигурно и те щяха да излязат с декларация за подкрепа

След употребата на варненските музиканти, оперни и драматични артисти, както и артистите от Държавен куклен театър в схемата с "масовата" подкрепа за Кирил Йорданов, спортната общественост също влезе там

Предложението на недоволните от този факт е да се подтовят от сега бланки с надпис "Честито", за да могат правилно гласуващите да бъдат първи с поздравителните адрес. Както каза тази сутрин по време на дебата в ТВ7 Бареков, добре че във Варна нямате миньори, че сигурно и те щяха да излязат с декларация за подкрепа.

От щаба на кандидата за кмет Кирил Йорданов изпратиха до медиите обръщение от името на ССК „Черно море”, ОСК ЖСК „Спартак”, Съвет на спортните клубове, Асоциация на ветераните спортисти, спортните деятели и футболните съдии, Спортно училище „Георги Бенковски”, Зонален съвет на БФС и Спортен диспансер – Варна, в което се казва защо двадесет от лица, подписали се в края на документа ще гласуват за Кирил Йорданов.

На пръв поглед нормална декларация в подкрепа. Имената на подкрепящите също са достатъчно авторитетни. Във въпросните клубове и организации обаче има и стотици хора, които мислят срещу Кирил Йорданов. Тоест обръщението, което е направено от името на целите структури си е чиста проба манипулация.

"Субсидиите на спортните клубове са се увеличили от 40 хил. лв. през 1999 г. на 400 хил. лв. - сега. През последните 12 години, под ръководството на кмета Кирил Йорданов, община Варна е вложила в спорта повече от 50 млн. лв. Това са фактите. А когато фактите говорят и боговете мълчат", се посочва в обръщението, подписано от Симеон Варчев, Иван Иванов, Емил Нейков, Бончо Бонев, Стефан Филипов, Николай Владимиров,Ивайло Маринов, Мария Чиприянова, Огнян Илиев, Емил Костов, Цецо Николов, Пенко Златев, Неделчо Панев, Иван Янков, Димитър Календжиев, Надя Парушева, Благой Калфов, Росен Марангозов, д-р Пашков, Неделчо Гергинов.