Красен Кралев: В неделя няма да отида за риба и ще гласувам!

Мисия Варна

28-10-2011, 11:08

Автор:

Красен Кралев

Всичко от Автора

Смятам, че в момента всяка публична личност, лидер или изразител на обществено мнение, не може да бъде безучастен към това, което се случва във Варна. 

Първо искам да уточня, че това е моята лична позиция, която с нищо не ангажира ръководствата на партията, в която членувам и коалициите, в която тя участва.

Смятам, че в момента всяка публична личност, лидер или изразител на обществено мнение, не може да бъде безучастен към това, което се случва във Варна. Преди седмица казах в мое публично изявление, че балотаж между Йорданов и Марешки ще прати варненци за риба. Аз съм един от тези, които въпреки тази констатация и страстта си към риболова, в неделя ще гласуват и ще изразят позиция, чрез единствения законов начин, който правилата на демокрацията ни дава. Просто ще гласувам.

Ще гласувам за кандидата на ГЕРБ.

Защото единствената алтернатива на статуквото, единственият модерен политик кандидат за кмет на Варна, кандидатът на коалиция "Варна утре" – Костадин Костадинов, получи подкрепата на едва 10 000 варненци. Защото това означава, че варненци се страхуват от истинската промяна. Защото това означава, че моят избор за подкрепа на балотажа, се свежда безалтернативно до подкрепа на кандидат, излъчен от дясна партия, стояща най-близо до политиката на моята партия. На партия, която е част от консервативното или либерално пространство на европейската политика.

Защото за първи път от 10 години варненската десница се обедини в желанието си да донесе почтеност, морал и качество в управлението на Варна. Без значение от резултата от изборите в неделя, като всеки един от нас превъзмогна личните си емоции и чувства от раздорите ни през изминалите години.

Защото всички граждани с демократични и десни убеждения сме длъжни да подкрепим кандидата на дясната партия, получила най-голямо доверие от избиратели преди 5 дни.

Защото принципите и политиките, които сближават десните партии, са повече от нещата, които ги разделят.

Защото на Варна й трябва мнозинство, което да е обединено от принципи, идеи и политики, а не мнозинство, създадено на принципа на сметките и далаверата, създадено след избирането на дадена личност за кмет.

Защото преди 4 години БСП и турците откраднаха най-брутално гласовете на Новото време, ВМРО, Гергьовден, СДС, ДСБ и лишиха нашите избиратели от адекватно на техния вот представителство в Общинския съвет.

Защото всички партии в новосформираното дясно мнозинство ясно и категорично декларираха, че БСП и ДПС няма да бъдат допуснати до управлението на Варна, независимо от резултатите от избора за кмет.

Нямам нищо против Веселин Марешки. Нямам лични конфликти с него и винаги е бил коректен с мен. Аз се отнасям с респект към всеки работодател в България, без значение дали си вади парите от търговия с лекарства или със самолети, стига той да не е ОСЪДЕН или СЛЕДСТВЕН за финансовите си начинания и стига да не е направил парите си чрез политиката, като онези измислени и бедни юпита на Кобургготски, които станаха милионери на гърба на народа. Веселин Марешки ме уважава като личност, но видях, че не ме уважава като ГРАЖДАНИН на Варна и ИЗБИРАТЕЛ. Когато общува с мен през медиите, аз трябва да виждам, че кандидатът за кмет, който се бори за моя глас, уважава себе си и мен. Или поне се е постарал да излъчва класа, въпреки произхода си, да си сложи костюм и да не ме убеждава да гласувам за него, като бърка под чаршафите на опонента си с истерично и яростно изражение, което излъчва комплекси и несигурност.

Не бих коментирал обвиненията към Марешки, че купува гласове. Той е търговец. Богато момче. Може да се опита да купи всичко и всички. В бизнеса е така - нещо се предлага, ако има някой да го купи - купува го. Не е виновен той. Виновни са оскотелите от глад пенсионери, които със замъглено от безпаричието съзнание искат да решават бъдещето на моето дете. Те все още не осъзнават, че нямат пари за лекарства, защото здравноосигурителните и пенсионните фондове бяха откраднати още в края на 80-те. Те ми пратиха комунистите на Луканов през 90-та. Те ми пратиха ченгетата на Виденов през 94-та. Те ми пратиха и крадците на Станишев през 2005-та. Писна ми турци, цигани, ченгета и представители на комунистическо-милиционерската олигархия да определят кой ще ме управлява.

Днес всички сеирджии са доволни от балотажа във Варна, без значение, че и те и ние ще плащаме цената за това. Доволни са, че полезен избор няма! Да, но РАЗУМЕН избор има!

Ние - ГЕРБ, Варна Утре (ВМРО, Новото време, Българска Нова Демокрация, Гергьовден, ЛИДЕР), Нашият град , Свободен избор и Екогласност, сме от едната страна. Комунистите и техните деривати са от другата. Тези пък на Премянов (спомняте ли си го тоя мазен баща на Виденовата зима) лицемерно призоваха да се гласува по съвест. ДА ! АЗ ще ГЛАСУВАМ по СЪВЕСТ! АЗ САМ ЩЕ РЕША как да живее  моето дете и затова ще гласувам и няма да отида за риба. Ще гласувам ПРОТИВ тези, които продават гласа си за 2 лева и 40 стотинки. Ще гласувам за кандидата, избран от дясната партия, получила най-много гласове на изборите преди 5 дни.

ЗАЩОТО СЪДБАТА НА ДЕТЕТО МИ НЕ СЕ ПРОДАВА !

АЗ съм Красен Кралев, ГРАЖДАНИН на ВАРНА. Вчера, Днес и УТРЕ!