БСП откриха как да се похвалят, че и те в нещо са първи на изборите

Мисия Варна

02-11-2011, 12:35

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Представиха новия кмет на Провадия Филчо Филев

Кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов е спечелила в единадесетте общини в област Варна. В това отношение БСП е първа сила, стана ясно от думите на председателя на областния съвет на БСП Боян Димитров.

"От 11 общини в областта (без Варна) успяхме да бележим успех в 4 (Провадия, Долни чифлик, Суворово и Белослав). Имахме по-големи цели.
През мандат 2007-2011 имахме общо 36 съветника, сега имаме 35. Изборите бяха един организиран хаос, узаконен с кодекс. Една голяма част от избирателите не успяха да дадат своя глас и това предреши резултата. Борислав Натов (Долни Чифлик) можеше да спечели на първи тур, както и Филчо Филев (Провадия). Вотът в Аврен се проведе при меко казано странни обстоятелства, в бюлетините присъстваше името на кандидат за кмет, който не бе допуснат до участие в последния момент", заяви пред медиите Димитров.
Според неговия заместник Красимир Янков след изборите ГЕРБ вече нямат оправдания и ще носят отговорност за живота на хората в повечето общини във варненска област. "Ние претендираме за основна политическа сила опонент на управляващата партия. С новото управление във Вълчи дол и Ветрино нещата ще тръгнат назад", коментира зам.-председателят на областния съвет на партията. Сериозно поражение претърпяхме и в Девня, допълни Димитров.
"Изборите бяха толерантни. Политиката беше до вчера. Днес трябва да работим за община Провадия", заяви от своя страна новият кмет. По темата за високата безработица Филев коментира, че общината трябва да подобри условията за инвеститорите, да се направят местните данъци и такси по-поносими, за да се повиши тяхната събираемост и да се подобри инфраструктурата, чрез средства от еврофондовете.
Относно инвестиционния климат в област Варна управляващите няма с какво да се похвалят в последните две години, обобщи Янков, давайки пример за холандски инвеститор, който още през 2009 година е заявил намерения да прави оранжерии в Суворово на държавен терен от 800 декара, но до момента няма движение по въпроса, въпреки че не се е отказал.