Баскетболистите на "Черно море" излизат за победа срещу Левски

Спорт

24-11-2011, 18:12

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вторият и третият в Националната баскетболна лига играят в събота в 17,30 ч. в зала "Конгресна" на ДКС

Въпреки тежките финансови проблеми, налегнали "Черно море" поради липса на спонсор,

баскетболистите ни излизат в събота срещу "Левски" за победа.

"Това е мач на 3-тия срещу 2-рия тим в Националната баскетболна лига, но този сблъсък е само привидно такъв. Всъщност между двата тима има финансова пропаст".

Така Симеон Варчев, който е вицепрезидент на клуба, определи чакания от всички фенове двубой.

"Искам да благодаря на играчите и наставника Любомир Минчев за поведението им по време на тренировки и мачове. Въпросът със спонсора още не е решен и чест прави на отбора, че се държи именно по този начин. Искам да благодаря на всички, които получават заплати от дъжд на вятър, но до последно защитават името на "Черно море", заяви Варчев. Той обеща преди срещата със "сините" всеки в тима да вземе по половин заплата.

"Съперникът ни във финансово положение е някъде из небесата, а ние сме на морския бряг. Но имаме млади баскетболисти, които разчитат на дръзновението си срещу по-опитните и възрастни левскари. Докато в "Левски" има текучество на кадри над 30 г. като Данчо Бозов и Митко Ангелов. При всички случаи ще играем за победа", зарече се Варчев.

"Разликата в класите е доста сериозна, но ние все пак сме трети и имаме самочувствие", охлади страстите треньорът на моряците Любомир Минчев. "Левски" са много опитен отбор и са фаворити в мача. Проблемите при мен са свързани с болни и контузени състезатели. Николай Колев е най-зле здравословно. Той ще пропусне дербито. Другите се надявам да са на линия, но имаме сериозни здравословни проблеми в отбора. Надявам се публиката да е в залата и да ни помага", каза наставникът на "Черно море".

Илхан Арабаджиев и Лъчезар Радев също имат проблеми и няма да попаднат в групата, научи ВарнаУтре.бг.

Според Варчев обаче, двете поредни победи в НБЛ са достатъчна мотивация отборът да излезе с хъс срещу "Левски", а "Черно море" е в много по-добра форма, отколкото  през октомври миналата година.