Варненци триумфират в тениса на маса

Денислав Коджабашев и Теодор Александров от варненския "Корабостроител `92" първи на двойки

Денислав Коджабашев и Теодор Александров, състезателите на варненския "Корабостроител `92" триумфираха с титлата на двойки на завършилото в зала Младост на ДКС в морската ни столица ДИП по тенис на маса за мъже и жени. В сингъл обаче нямаше варненско присъствие на финала. Златен медал взе Петър Кръстев от столичния Дигеста, след победа с 4:2 над Петър Габровски.

При жените Анелия Карова, състезателка на другия варненски тим "Комфорт", остана в подножието на върха, след загуба на финала с 1:4 от Каталина Гатинска. Карова остана със сребърен медал и при двойките, където заедно с партньорката си Таня Карамфилова отстъпиха драматично с 2:3 пред Иванка Ангелова и Жана Петрова от Пд.

Успоредно с ДП се проведе и 3-тия турнир от Висшата лига при жените, където отбора на "Комфорт" постигна 4 категорични победи. Най-важната от тях бе в последния мач срещу "Стоянстрой" (Пд), в който варненки сразиха основния си конкурент за титлата с 4:1. Така възпитаничките на главния треньор Антон Радушев изместиха пловдивчанки от върха в класирането, като вече имат аванс от 1 т. преди последните 2 турнира.