Александър Йовчев: В неделя Варна решава дали да е васал на ДПС или модел за развитие

Мисия Варна

04-07-2013, 16:21

Автор:

в. Твоят ден

Всичко от Автора

Ще оставим ли Варна в ръцете на ДПС и Пеевски?

Варна е изправена пред сериозен избор: Да стане васал на ДПС или да бъде модел за развитие. Пътят на тази зависимост минава през избора на кмет на балотажа тази неделя, заявява във вестник "Твоят ден", кандидатът за кмет на ПП "Атака" Александър Йовчев. Благодаря на избирателите, които застанаха зад мен на първия тур - въпреки ниската активност пред урните, въпреки лошото време и скандалите, раздиращи държавата ни.

Днес искам да ги призова отново за активност!

По време на кампанията обявих категорично, че Варна не трябва да зависи от София - с цифри и факти разкрих как централната власт ограбва труда и предприемчивия дух на варненци. И това ще бъде така, докато градът не бъде управляван от решителен човек, който знае как морската столица може да се развива успешно, без да бъде на колене пред това или онова правителство.

На друга позиция е кандидат-кметът Христо Бозов – той упорито твърди, че Варна ще тръгне напред, благодарение на контактите с правителството, които имал. Чакането държавата да даде, за да се случва нещо във Варна, е унизително, а броенето на министри от морската столица, с надеждата, че ще свършат нещо за града е чиста глупост. Днес Данаил  Папазов и Анелия Клисарова – министри на транспорта и образованието, всъщност са заложници в голямата игра за овладяването на Варна от корпоративна и задкулисна схема. Схема, в която ролята на послушен инструмент е отредена на "независимия"  Христо Бозов, зад който стоят  БСП – като ракета носител, и дузина кукловоди от ДПС, начело с Ахмед Доган. Самата кампания на Бозов пък е дело на медиите на Пеевски.

Затова броени часове преди втория тур на кметските избори, искам да е ясно: кръгове, контролирани от ДПС, играят активно в кметската битка за Варна. Те са хвърлили око на варненското пристанище, на териториите, отредени за нови квартали, на Морската градина. И от нас зависи дали ще пуснем Доган с новото му младо лице – Пеевски, да се разпорежда в града ни зад фасадата "Христо Бозов".

Онези, които имат нужда да се спомнят вредите, нанесени от пробиви на ДПС във властта тук, нека се върнат в мандата на един областен управител, който козирува под дъжда на Доган в очакване да бъде одобрен за държавната служба, докато Сокола тестваше новата си яхта във Варненския залив. Срам за военноморските сили!

Сега Варна отново е в квотата на ДПС. Този път обаче освен областен управител, благословен от ДПС, сме изправени пред възможността да си имаме и кмет, контролиран от същата партия, коята Атака аргументирано нарича етническа. Чувам, че Бозов вече е поел ангажимент единият от зам.-кметовете да бъде с турско име.

Ще оставим ли Варна в ръцете на Доган и Пеевски? Ще върнем ли града в 80-те години на миналия век, когато Варна бе мечтана за столицата на Турска автономна област? Не мисля, че някой в този град иска това!

Надявам се и февруари 2013 да е сложил край на илюзиите, че в комбинация БСП и ДПС означават отговорна политика, а не икономически сговор и общи интереси. Интереси, които нямат нищо общо с възстановяването на града и по-добрия живот на варненци. Интереси, за които хората и морската столица ще бъдат превърнати в удобен параван. Или в омерзена публика.