Хотел на Златните се сдобива с надстройка, копаят му втори басейн

Туризъм

31-07-2013, 20:54

Снимка:

НИК Травел

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Златни пясъци трябва да стане град със собствен местен парламент, пошегува се съветник

Увеличаване на коефициента на интензивност на застрояване от кинт – 1 на кинт – 1,5 и броя на леглата от 100 на 150 разрешиха съветниците от комисията по архитектура за хотелски комплекс "Сердика" на Златни пясъци. Сградата ще бъде надстроена с един етаж и към нея ще се изгради басейн, гласи внесеното в комисия предложение. Въпросният тризвезден хотел вече си има басейн и за какво му е втори остава загадка. Според реклами, публикувани в различни туроператорски сайтове пък капацитетът му позволява настаняване на 350 гости. 

Предложението за увеличаване интензивността на застрояване, в района където се намира "Сердика" е било внесено от вр. и.д кмет Димитър Николов.

Надстройката получи зелена светлина, но преди това предизвика гнева на съветника от БСП Николай Джагаров. "Басейн, 50 % повече легла, какъв е капацитетът на курорта Златни пясъци и до къде може да издържи", възпротиви се той срещу допълнителния етаж. "Все пак е Златни пясъци е курорт, не е град. Туристите отиват там да почиват, не да гледат прозорци насреща си", продължи "червеният" съветник.

Последва уточнение от Миглен Тодоров от "Атака", че става дума за съществуващ обект, на който собственика иска да вдигне още един етаж, а не за ново строителство, което допълнително да утежнява положението на и без това презастроените Златни пясъци. Внесеното предложение е в рамките на закона, коментира и шефката на комисията Таня Парушева от "Нашия град". След което цитира нормативни разпоредби, според които хотелите на втора линия могат да бъдат с по-голяма височина. 

Съветникът Илия Кафалийски, пък се пошегува че било време Златните да стане град със свой Общински съвет, който да вземал решенията за комплекса.