Община Варна представя добрите си практики в областта на спорта за всички

Животът

22-10-2013, 11:13

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Участваме в две срещи по проекта на Европейската комисия “SportCityNet

Община Варна в партньорство с Българска асоциация „Спорт за всички” участва в съвместен проект на Европейската комисия “SportCityNet”, заедно с още 12 държави членки, съобщиха от общината. Той предвижда обмяна на опит и добри общински практики в областта на спорта за всички, с представители от различни градове и държави от Европа.

Първата среща по проекта ще бъде в германския град Висбаден от 14 до 18 март 2014 година. В нея ще участват експерти в областта на спорта от различни градове на стария континент. На неяобщина Варнаще представи дейността си в 5 приоритетни области на масовия спорт. Общинските експерти очакват да обменят многто идеи и да създадат контакти със своите европейски колеги.

 

Втората среща на експертите в спорта ще се проведе в холандския град Еншеде в периода 22-24 ноември 2014 година. На нея ще се обсъди развитието на спортната инфраструктура. Ще бъде представени добрите практики в областта на спортната база на град Варна. Акцентът ще бъде поставен върху безплатния достъп, изградените спортни комплекси в различните райони на града, достъпността и масовостта на ползване, Морската градина и възможностите за спорт и двигателна активност.