Сидеров: Не съм удрял с юмрук в лицето полицая

Българите са прости и не заслужават да са в Европейския съюз, казала г-жа Дюмортие

Своята версия за случилото се на летище "Варна" представи на пресконференция Волен Сидеров. Отрече да е удрял с юмрук в лицето полицая Костадин Колев. "Вярно е обратното. Колев удря Сидеров в диафрагмата, след което започва да вика на висок глас защо ме ударихте и да се държи за устата. "Не съм ви удрял не лъжете!", отговаря Сидеров на тази лъжа, която ще стане основополагащ елемент във всички нападки срещу Сиредов и основа на искането на Главния прокурор за сваляне на имунитета на Волен Сидеров. Но Колев и всички, които излъгаха, че Сидеров е ударил Колев в лицето с юмрук, и съдебният лекар Демирев, който му е издал медицинско за това, не знаят, че депутати от Атака са направили снимки на Колев с мобилните си телефони половин час след момента, в който Колев твърди, че Сидеров го е ударил. Сидеров разполага със снимки, които показват идеално здравото лице, скула и око на полицай Колев 30 минути след удара, който Колев твърди, че Сидеров му е нанесъл", заявиха от Атака.

Според разпространената позиция до медиите Стефани Дюмортие е отправила обидна забележка към Сидеров. Тя му е казала да не стои пред нея с тази мръсна значка на ревера си. На ревера си Сидеров носил партийната значка на Атака, в която се съдържат символите на българския национален трикольор и първата буква от глаголицата. Сидеров направил забележка на дамата да не обижда български символи. Дамата му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в Европейския съюз. Той представя картата си на народен представител и настоява дамата да му се представи също, за да може евентуално да води иск за обида срещу нея. Дамата отказва. Сидеров се обръща към стюардесата, която се е приближила и я помолила като длъжностно лице да установи имената на държащата се неуважително дама. Така става ясно, че това е Стефани Дюмортие. По никакъв начин нито самата дама, нито стюардесата представят някакви данни, че г-жа Дюмортие е дипломат, посочват още от Атака.

Допълват, че при превозването с автобуса от самолета до аерогарата, непознат за никой от групата на партията младеж, който стои прав на метър от Сидеров му казва на глас в лицето: "Простак! Боклук! Ще те смачкам!". После започнал да вика силно, така че да го чуят пътниците в автобуса: "Не ме удряйте!", без някой да го е ударил.
Всъщност, разправията между депутатите на Атака и представителите на гранична полиция, както и патрулът, дошъл от III РУП Варна- Колев, Недев, Кателиев, става заради техния упорит отказ в продължение на около 40 минути да дадат нужната за пред прокуратурата и МВР информация за имената на хулиганстващия младеж, допълват още от Атака.