Искат оставката на Сидеров заради скандала на летището

Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението, заявяват от ГЕРБ

ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище Варна. За пореден настояваме за оставката на Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание. Освен това призоваваме управляващите политически сили да осъдят остро поведението на коалиционния си партньор, въпреки значението на "златния му пръст" за стабилността на мнозинството и оставането им на власт. Призоваваме и всички компетентни органи в държавата за незабавно разследване на криминалния акт на летище Варна. В противен случай сцените с безчинстващи "наказателни отряди" от самозабравили се политици ще се превърнат във всекидневие", се посочва в официалната позиция на ГЕРБ.

От партията допълват, че са учудени от мълчанието на компетентните органи по този грозен криминален инцидент. "Особено притеснени сме обаче от липсата на каквато и да е позиция или коментар от страна на политическото и професионалното ръководство на Министерството на вътрешните работи. Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен.

За да не се случи това призоваваме министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на Гранична полиция, всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището, да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването на криминалното посегателство срещу български гражданин. За да бъде гарантирано обективно и прозрачно разследване, призоваваме всички пътници от въпросния полет и свидетелите на грозната сцена на летище Варна да предоставят на медиите и на органите на реда всякакви снимки и видеозаписи, които са направили по време на инцидента в самолета и на аеропорта”, се посочва още в позиция на ГЕРБ.