Битият полицай от Варна си прочисти профила във фейсбук

Човекът е стресиран, още повече, че заради сигнал на Сидеров инспекторатът на МВР го проверява

Служителят на "Охранителна полиция" Костадин Колев, който пострада при инцидента с депутати на "Атака" на летище Варна и бе обвинен от Волен Сидеров в даване на лъжливи показания, прочисти набързо профила си във фейсбук.

В неделя сутринта там още фигурираха постове на негови приятели от дните след инцидента, които го поздравяват за сдържаната реакция, за здравите нерви и го приканват да доведе Сидеров в спортната зала, за "да му свалят" имунитета. Коментар от самия униформен, който е и състезател по муай-тай, нямаше освен една лаконична "усмивка". В 14 ч обаче тези постове вече липсваха, а последният на стената на Колев бе снимка на коте от 31 декември миналата година.

"Човекът е стресиран, още повече, че заради сигнал на Сидеров инспекторатът на МВР го проверява", обясниха познати на Колев. Те го описаха като балансиран човек с развито чувство за отговорност, който никога няма да "отпусне ръката си". Шефът на областната дирекция на полицията комисар Чавдар Нанков упорито не вдигаше телефона си, за да коментира упреците на депутата от "Атака". "Не съм слушала изявленията на Волен Сидеров и не мога да ги коментирам. Ако някой има право на това от страна на обвинението, това е Софийската градска прокуратура, при която е дознанието", обясни районният прокурор на Варна Цветанка Гетова.

"Като лекари ни интересуват травмите и състоянието на пациента, а не идиотът, който ги е причинил - който и да е той", каза пред "Труд" вр.и.д. изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Анна" д-р Красимир Петров. Фактът, че д-р Петров е бивш депутат и настоящ съветник от ГЕРБ, провокира Сидеров да обяви, че медицинското е фалшиво и в дъното на атаката срещу него стои ГЕРБ.

Депутати от "Атака" и репортери от Алфа ТВ в събота шетали из болницата. "Искаха да видят графиците за дежурства на съдебните лекари, които подаваме и в полицията в началото на всеки месец. Установиха, че д-р Демирев е бил на работното си място по график, а не е сменял другиго, както и че същия ден е освидетелствал още няколко души. Търсеха скандал, не се получи и си отидоха", обясни д-р Петров. Той бе категоричен, че колегата му си е свършил перфектно работата. Нишката, водеща към ГЕРБ, е скъсана, казаха от офиса на партията във Варна. Проверка установила, че битият бизнесмен Димитър Бахнев никога не е членувал в ГЕРБ.