Волен Сидеров използвал показанията, за да притиска свидетели

От ГЕРБ поискаха оставката му като шеф на Комисията за борба с корупцията

Четенето в телевизионен ефир на показания за инцидента на летището във Варна е част от натиска срещу свидетелите от страна на Волен Сидеров, заяви днес във Варна депутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Той обясни, че няма нищо незаконно в това, че Волен Сидеров има достъп до документите по делото преди края на разследването - те са предадени в деловодството на Народното събрание от главния прокурор Сотир Цацаров заедно с искането за отнемане на имунитета на лидера на Атака. Могат да бъдат прочетени от всеки депутат, но не и да се използват на пресконференция и с тях да се притискат свидетели, категоричен е Радев. Той припомни днес, че Волен Сидеров е снимал още на летището и в самолета лични документи на участници в скандала, а сега явно има и други данни за тях.

Депутатът беше категоричен, че свързването на полицая Костадин Колев и Димитър Бахнев с ГЕРБ е пълна инсинуация. Никой от тях не е бил член на партията. "Първо Сидеров обяви, че областният управител на Варна, който е от БСП, е виновен за скандала на летището, след това - ГЕРБ, скоро ще намеси и марсианците", каза Емил Радев. Той и двамата му съпартийци в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси са поискали оставката на Сидеров като неин председател. Той изказа надежда, че и останалите 9 членове на комисията, които са от други партии, ще го направят.

Емил Радев пита и защо Сидеров не е разпитан още на летището във Варна. "Депутатите не са над закона, те са тези, които най-стриктно трябва да ги спазват. Вместо да се крие зад имунитета си, всеки народен представител в подобна ситуация веднага трябва да се откаже от него, за да може веднага да се изясни цялата истина", заяви той.