Атакисти нахлуха във Франкофонския център във Варна (обновена)

Репортери от телевизия "Алфа" искали интервю от Стефани Дюмортие

Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров. В същата сграда се намира и офиса на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие. Дамата бе една от потърпевшите в самолета, на които Волен Сидеров вдигна скандал на път за Варна. Заради това и последвалата ситуация, в която лидерът на "Атака" удари полицай, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата. 

Репортер и оператор на телевизията са се опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Отказът й обаче станал повод за агресивно поведение от страна на екипа на телевизията. Малко по-късно от франкофонския център във Варна са подали сигнал в полицията, откъдето на мястото е бил изпратен екип.

В момента Стефани Дюмортие, както и служители на Франкофонския център във Варна се намират в сградата на Първо районно управление на МВР във Варна.

От посолството на Франция са получили информация за случилото се във Варна от медиите, но отказват коментар засега.

Подробности за скандала до момента не съобщават и от Областната дирекция на вътрешните работи във Варна. "Работещите в сградата на Франкофонския институт са се почувствали притеснени от екипа на телевизия "Алфа" и са потърсили съдействие от органите на реда", каза по-рано днес говорителят на полицията в града Ивана Милева. За случая е уведомена и районна прокуратура.