Волен Сидеров на съд заради боя на летище Варна

Лидерът на "Атака” ще бъде изправен пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай

Волен Сидеров с обвинение. Лидерът на "Атака” ще бъде изправен пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай, съобщи Нова тв.

На 6 януари на летище Варна възникна скандал с френски дипломат. Скандалът продължил с друг пътник в самолета и полицай. Версията на Волен Сидеров е, че е невинен и е набеден, а делото срещу него – поръчка.

Сидеров беше призован да се яви в Столичното следствие, за да бъде разпитан и за да му бъде повдигнато обвинение. Той пък призова медиите да се явят пред Следствието, за да запишат неговата версия за случващото се.

По думите на лидера на "Атака” обвинението срещу него е "странно", най-малкото защото четирима от депутатите на партията, присъствали на инцидента, не са разпитани. Малката подробност обаче е, че прокурорите не са длъжни да ги разпитат сега, тъй като това може да се случи във всеки един етап на разследването.

За пореден път Волен Сидеров обясни и че обвиненията срещу него за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай са скалъпени и са дело на политическа поръчка.