Безплатни атракции, подаръци и концерт на "Varna Chanel Cup"

3 часов купон ще забавлява посетителите от 11:00 часа на 24 май пред комплекса "Фанагория" в "Аспарухово"

Безплатни атракции, подаръци и концерт ще съпътстват уникалната регата "Varna Chanel Cup" на 24 май. След "Тол Шипс" и навръх Деня на славянската писменост, жителите на  ветроходната столицата на България ще се насладят не само на ново вълнуващо предизвикателство под ветрилата, но и на богата програма на брега.

Докато ветроходците водят битка във водите на канала, зрителите ще могат да ги наблюдават и да се забавляват с 3-часовия купон на брега пред етнографския комплекс "Фанагория" в квартал "Аспарухово". Забавлението започва в 11 часа. Осигурени са безплатни батут, книги и балони за малчуганите, а на празничната сцена ще има изпълнения на клуб по спортно-акробатичен рокендрол, модерен балет, както и богата фолклорна програма.

Община Варна и яхтсмените от ВК "Понтос", ЯК "Бавария яхтс", Българска IRC Асоциация на собствениците на яхти, организират уникален Парад на буквите под ветрила. Той ще се проведе между 12 и 12.30 ч. и в него ще участват 30 яхти, всяка от които ще е брандирана с буква от азбуката - от А до Я.  

Същинското състезание стартира в 12.30 ч. и ще може за пръв път да се наблюдава отблизо - от двата бряга на канала море-езеро. Затова и за пръв път каналът ще остане затворен за движение на кораби за няколко часа - за да могат варненци и гостите на града да се насладят спокойно на феерията от ветрила.

Ветроходната емоция от надпреварата ще се пренася мигновено на брега, където деца ще рисуват на тема "Най-красива лодка". Най-запалените фотографи на възраст до 12 години пък ще мерят сили в улавянето на най-атрактивната яхта по време на регатата.

Регатата "Varna Chanel Cup"  е част от веригата регати за ранглистата в клас IRC за 2014 г. и целта е да се превърне в традиционна и международна надпревара в канала море – езеро във Варна. Програмата предвижда гонки “качване-фордевинд" на 23 и 25 май, а кулминацията ще бъде на 24 май, когато участниците ще се състезават в канала море - езеро пред погледите на зрителите. Организаторите канят всички варненци на 24 май на двата бряга на канала, за да се насладят на морското приключение - с гледка от първия ред.