Награждават 30-те най-красиви снимки от регата Varna Cannel Cup

Плаване с кораб в залива ще получат като награда 30-те отличени фотографи

30-те най-красиви снимки от регата Varna Cannel Cup ще получат награди от организаторите на уникалната надпревара в канал море-езеро, която започва в 12.30 ч. утре – 24 май. Всеки може да изпрати снимка от състезанието на адрес [email protected] и да участва в конкурса.

Броят на наградените снимки не е избран случайно – всички изненади, подготвени от организаторите за регатата символизират броя на буквите в нашата азбука – в чест на 24 май.

Наградата за 30-те отличени автори е плаване във Варненския залив с кораб, осигурен от LZ Yachting 1991, а кои ще са победителите ще реши жури в състав Боян Костов, Мая Ангелова-Митева, Станислав Викторов.

Варна ще посрещне празника на българската духовност и култура с уникален ветроходен Парад на буквите, с 900 балона в цветовете на българския трибагреник над залива и концерт на D2 на брега. Проявата е организирана от община Варна и яхтсмените от ВК ”Понтос”, ЯК ”Бавария яхтс” и Българска IRC Асоциация на собствениците на яхти.

Екипажите на 30-те яхти-участници в регата ще носят тениски с буква на гърдите и логата на кандидатурите на Варна за Европейска столица на културата` 2019 и Младежка столица на Европа`2017. Лодките също ще са брандирани с букви.   Регатата „Varna Chanel Cup” е част от веригата регати за ранглистата в клас IRC за 2014 г. и целта е да се превърне в традиционна и международна надпревара в канала море – езеро във Варна. Програмата предвижда гонки “качване-фордевинд” на 23 и 25 май, а кулминацията ще бъде на 24 май, когато участниците ще се състезават в канала море - езеро пред погледите на зрителите. Организаторите канят всички варненци на 24 май на двата бряга на канала, за да се насладят на морското приключение - с гледка от първия ред.