24 май - регата, концерти, слънце и гръмотевици

Денят започва с празнична литургия и завършва с концерт

Над Черноморието сутринта ще има и слънчеви часове, но през деня облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на въздуха 22°-24°, на морската вода 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Времето обаче не трябва да ви спира - в 11:00 пред комплекс "Фанагория" в "Аспарухово" ще започне 3-часов купон по случай Парада на буквите. В него 30 яхти ще дефилират с буквите от азбуката ни щамповани върху платната си. 900 балона с цветовете на българския трибагреник ще полетят във въздуха, а Д2 ще забавляват гостите на мероприятието.

30 автори на 30-те най-красиви снимки от регатата, пък ще получат подарък - разходка с кораб във Варненския залив.

Преди това обаче - в 10:00 от Катедралата ще започне празнично шествие по случай 24 май. То ще е предшествано от празнична света литургия, която ще се извърши в Катедралния храм "Св. Успение Богородично".

Освен това днес е и вторият ден на София Филм Фест-Варна 2014 в който с чаша вино в ръка ще можем да гледаме награждавани чуждестранни филми.

Жителите и гостите на "Владиславово" ще могат да завършат деня с празничен концерт, който ще се проведе в читалище "П. Р. Славейков" от 18:00 часа.