Новите санкции на ЕС удрят "Газпром-нефт", "Транснефт" и "Роснефт"?

Парите

08-09-2014, 07:25

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Налагат ограничения на пет финансови учреждения под държавен контрол, включително Сбербанк и ВТБ

Американският вестник The Wall Street Journal пише, че при разширяване на санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдатударени три руски нефтени компании, пет банки, три предприятия от отбранителната промишленост и девет компании, произвеждащи продукция с двойно предназначение, съобщава ИТАР-ТАСС.

Изданието отбелязва, че нефтените компании "Газпром-нефт", "Транснефт" и "Роснефт" няма да имат достъп за получаване на кредити в срок в рамките на 30 дни.
Също така ще бъдат наложени ограничения на пет финансови учреждения под държавен контрол, включително Сбербанк и ВТБ. Към момента е забранено на тези банки да получават кредити от ЕС в срок от 90 дни.

Европейски капитал ще бъде ограничен също за ОПК "Оборонпром", "Объединенной авиастроительной корпорации" и "Уралвагонзавода".

В допълнение ЕС ще забрани продажба на европейски технологии с двойно предназначение на девет руски компании, които произвеждат продукция за Въоръжените сили на Русия - концернът "Сириус", ассоциацията "Станкоинструмент" и концернът "Калашников".

Властите в ЕС също планират да прекратят сключването на нови договори в сферата на добива на нефт, усвояване на арктическия шелф и разработка на шистовки находища.