Погребаха убитата от мъжа си Керанка в родния й Бургас

По същото време културистът Емил Скорчев призна пред съда: Обичах жена си, съжалявам за смъртта й

28-годишната Керанка Стоянова, заклана жестоко в неделя от съпруга си - културиста Емил Скорчев, бе погребана в родния Бургас, съобщава бургаският сайт Флагман.Бг. Много приятели и близки дошли да се простят с младата жена. От чужбина пристигнала майката Светла Стоянова, доскоро директор на ОДЗ "Звездица – Зорница". Тя ридаела неутешимо и три пъти припадала съкрушена до ковчега на детето си, разказаха очевидци.

Трагедията с Керанка е предшествана от тежки сътресения в семейството. Малко по малко животът й се разпада – майка й се влюбва в друг мъж и по-късно заминава с него в чужбина, баща й умира от инфаркт. Страната напуска и брат й, който в момента живее в Лондон. Керанка посяга към наркотиците и остава съвсем сама. Във Варна тя няма друг по-близък човек, освен съпруга си Емил, който обаче за неин ужас се оказва психопат-убиец.

Всичко за Кървавата драма край гробищата в Тополи прочетете тук 

Симптоми за агресивния характер и психическата лабилност на Емил ясно личат на личната му страница във Фейсбук. Там той няма нормален профил, а използва псевдонима Кери Емо – съчетание от собственото му име и това на жена му. Само най-близките знаят кой се крие зад загадъчния псевдоним.  

Емил е обсебен от бодибилдинга и мутренските истории. В началото е просто агресивен и излива яда си в неприлични постове, пълни с цинизъм: "Фалшивите приятели са като к*рвите, трябва здраво да ги еб*ш в устата, да не я отварят зад гърба ти", "Живея, за да преча на другите и с кеф да ритам "смелите" мишки от пътя си", "Да разбиеш враговете си, да ги видиш да бягат пред теб и да чуваш стоновете на жените им!" Публикува и страховити снимки, на една, от които, се виждат хора, горящи в Ада. На друга пише, че Бог е велик и само той може да го съди. Сред последните му дейности е присъединяване към страниците "ВИС", "Георги и Васил Илиеви", "Анцузи, ланци и бухалки", пише Флагман.

Всичко това рязко спира на 11 октомври 2013, забеляза Varnautre.bg, когато Емил поства снимка с думите: "Исус е моят духовен лечител" и оттам нататък прелива в нещо като мания по Исус Христос. Редица постове на снимки от Jesus Daily, със снимки на Божия син и послания от рода: "Когато животът ме повали, Господ ме изправя", "Само вярата в бог ме прави силен, за да се справя с трудностите и да победя" и много други. Всички религиозни постове се редуват с споделени призиви за помощ на болни или пострадали деца, и животни. Един от последните му постове обаче гласи: "Само този, който има дете, разбира, че има живот, който е по-скъп от неговия". 

Днес следобед Варненският окръжен съд остави в ареста задържания за убийството на съпругата си Керанка Емил Скорчев. Съдия Светла Даскалова прецени, че той е лабилен и има вероятност да посегне на живота си или да се укрие, съобщи БЛИЦ.

Адвокатите на културиста искаха мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека- домашен арест или подписка. Самият Скорчев пред съда изплака: "Обичах жена си, съжалявам за смъртта й. Много искам да мога да отида на гроба й."

Магистратите обаче решиха друго, тъй като прецениха опасността задържаният да се укрие или да посегне на себе си. Адвокатите му обаче ще обжалват мярката пред Апелативен съд, като делото ще бъде във вторник, 30 септември.

Вижте тук сватбената снимка на Керанка и Емил