Ученици от Приселци и Синдел отидоха до София и поставиха искания пред спортния министър

Физкултурни салони за училищата в общината и младежки център са част от обсъжданите теми

20 ученици от авренските села Синдел и Приселци отидоха до София, за да се срещнат специално с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Вчера те "окупирали" кабинета на министъра и поставили своите искания на заседателната маса.

На срещата става ясно, че на територията на Аврен има 6 училища, но само едно от тях дава възможност за завършване на средно образование. Това е СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и именно за него общината е закупила фитнес оборудване – велоергометър и бягаща пътека, които са поставени в приспособено за целта помещение. Всички училища в Аврен разполагат с външни спортни площадки, но тяхната настилка се рони и руши. Младежите настояли пред министъра да им помогне с построяването на физкултурни салони и спортни игрища, за да има къде да провеждат своите часове по физическо възпитание и спорт.

"Обещавам да ви съдействам за построяването на физкултурни салони и игрища, както и да проуча къде в близост до вас може да бъде създаден нов младежки център, в който да получавате безплатна професионална помощ за вашето кариерно и личностно развитие", категорично заяви Красен Кралев, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Спортният министър научил още, че в 3-ия час по физическо възпитание момичетата обичат да спортуват лека атлетика, художествена гимнастика и волейбол, а момчетата - футбол, баскетбол и бокс. Красен Кралев се ангажира в най-скоро време да гостува на община Аврен, за да види на място какви са възможностите за подобряване на материалната база за спорт и да съдейства на кмета Манолов при изготвянето на документацията за кандидатстване за финансиране към министерството или по европейски програми.

След визитата в ММС младежите са посетили и Народното събрание, водени от народната представителка Красимира Анастасова и кмета на Община Аврен Емануил Манолов.