Инспекцията по труда ще дава консултации в понеделник

В петък директорът и юристите били в командировка

Инспекцията по труда във Варна ще дава трудово-правни консултации този понеделник. Това съобщиха от ведомството, по повод оплакване на варненец, че в единствения ден, посочен за консултации, инспекцията е обявила, че няма да ги прави.

Причина за липсата на консултации миналия петък - 23 януари, станало отсъствието на директора на Инспекция по труда – Варна, както и юристите, които са били в командировка. За целта е организирана консултация на 26 януари, понеделник.

От ведомството уточняват, че гражданите имат възможност в спешни за тях случаи, в рамките на работното време на Инспекцията, да получават консултация по интересуващите ги въпроси на горещия телефон на Агенцията, без да се налага да отидат лично в сградата на съответната дирекция.

"От тази възможност са се възползвали немалко граждани, включително от работното си място. Горещият телефон е посочен в електронния сайт на инспекцията. След работно време или в неработни дни връзката на гражданите с Инспекцията по труда се осъществява чрез подаване на искания за проверки или запитвания по електронен път, които се обработват в първия работен ден", допълват от институцията.