Бижев с нови два гола за Черно море, "моряците" със зрелищно 3:3 срещу Домжале

Бакари и Петър Златинов с първи игрови минути, новото попълнение вкара първото си попадение с "зелено-бялата" фланелка

Новото попълнение на Черно море Вилян Бижев вкара записа нови два гола в сметката си от контролите на тима в Анталия. След като се разписа последователно във вратата на грузинския Колхети (5:0) и Пандури (2:2), днес острието мушна нови две попадения при равенството 3:3 с Домжале. За варненци се разписа и Петър Златинов от дузпа, който записа повторен дебют с "зелено-бялата" фланелка. В 80-ата минута в игра се появи и нападателят Бакари, който дълго време се възстановяваше от операция на връзки.

Началото на контролата предложи накъсана игра без интересни ситуации пред двете врати. Моряците обаче се възползваха при първата по-сериозна грешка на защитата на словенците. В 25-ата минута дълъг пас стигна до Матиас Курьор на аутлинията, той намери в наказателното поле Вилян Бижев и бившият нападател на Ливърпул изпрати топката в мрежата. Това бе гол №5 за Бижев в контролите на турска земя. Играчите на Домжале имаха възможност веднага да изравняват, но на два пъти в рамките на секунди Стефан Станчев изчисти топката от голлинията след техни удари. Малко по-късно футболист на словенците стреля опасно с глава след корнер, но Илия Николов се разтегна и изби. В крайна сметка обаче, в 39-ата минута Домжале все пак изравни. Бърза атака по десния фланг завърши с прострелно подаване по земя в наказателното поле, където Слободан Вук изпревари Кирил Котев и Николов и засече топката във вратата.

В 53-ата минута Черно море отново излезе напред в резултата и отново точен бе Бижев. При едно дълго изпълнение на тъч топката бе продължена към нападателя, който отново бе непокрит в малкото наказателно поле, за да направи 2:1. Голът бе негов шести от три мача за "моряците". Веднага след това ново попадение на Домжале бе отменено и отново заради засада. Все пак скоро резултатът стана 2:2. При една контраатака Ернест Грвала бе изведен на стрелкова позиция и без да се бави вкара с левия крак. В 63-ата минута трети гол бе отменен за Домжале. При един удар от фаул топката се удари в горната греда и след това бе засечена в мрежата от притичал футболист, но отново бе отсъдена засада. В 71-ата минута словенците излязоха напред в резултата за първи път в мача. След едно двойно подаване Руди Ванчаш стреля с десния крак и топката влезе в левия ъгъл на вратата на "моряците". Пет минути по-късно този път беше ред на Черно море да изравни. Реферът отсъди дузпа, след като Живко Атанасов бе ударен в носа при една борба за висока топка. С изпълнението се нагърби Петър Златинов и направи 3:3.

Съставът на Черно море: Николов, Станчев, Котев, Сталев (46 – Расим), Клок (78 – Ж. Петков), Стенио (44 – Кулибали), Паланков (62 – Златинов), Курьор (80 – Бакари), Буркхард (65 – Ж. Атанасов), Коконов (67 – Райков), Бижев

Съставът на Домжале: Нейч Видмар, Кенан Хорич, Руди Пожех Ванчаш, Анже Йелар, Джорин Джон, Матей Подлогар, Аладин Шишич, Ернест Грвала, Габер Доброволич, Жига Коус

ЧЕРНО МОРЕ - ДОМЖАЛЕ 3:3
1:0 Бижев (25)
1:1 Вук (39)
2:1 Бижев (53)
2:2 Грвала (58)
2:3 Ванчаш (71)
3:3 Златинов (76-дузпа)