Епидемия натръшка 15 волейболисти от варненския Черно море БАСК

Спорт

08-02-2015, 18:34

Снимка:

bgvolleyball.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Толкова години съм треньор, но такова чудо не съм виждал, каза Юли Тупанков

Волейболният Черно море БАСК остана без отбор. Причината е, че грипна епидемия върлува в тима. Цели 15 състезатели са болни. Всички те играят в представителния тим, като някои от тях участват и в първенствата на юношите младша и старша възраст.

По тази причина НВЛ отложи двубоя на "баските" от тринадесетия кръг на първенството на втората ни група - Висшата лига срещу тима на Локомотив 1929 (Пловдив). По програма срещата трябваше да се играе този уикенд във Варна, но се отменя, като засега нова дата не е насрочена.

"Толкова година съм треньор, но такова чудо не съм виждал. Първо се разболяха двама, после други трима, а след това и още, и още. Дори преди малко ми звъннаха трима от юношите и ми казаха, че са на легло. Сега едва ще успея да събера състав за мача на талантите следобед“, каза Юли Тупанков.

Наставникът уточни, че най-добрият му волейболист – Вангел Велинов, е пред бронхопневмония и от една седмица не идва в залата. "Той е взел мерки и няма да позволи на болестта да го сломи, но изтърва доста тренировки. Борис Николов също е аут. На него му направиха сложна операция на мъдрец, който е прокарал под другите зъби. Когато видях лицето му след интервенцията, се стреснах. Едната му буза бе виснала надолу, а едното му око – кървясало. От 10 дни не е водил занимания“, допълни Тупанков.

Въпреки проблемите утре "баските" ще пътуват за Русе, където гостуват на местния Дунав в мач от първия кръг за купата. "Ако не се явим, ще ни глобят. Затова ще играем с тези, които са здрави. Другата събота пък излизаме срещу лидера във Висшата лига Ботев в Луковит. Дано дотогава някои момчета са преборили болестта и са направили няколко тренировки", завърши Тупанков.