Варненци обявиха бойкот на Гранд мол

В неделя ще има масова акция пред търговския център от хора облечени в стари и парцаливи дрехи

Близо 700 души се присъединиха към фейсбук групата "Бойкот на Гранд мол" само за няколко часа след създаването й. Тя се появи като реакция на убийството, което е извършено в търговския център и за което обвиняеми са трима от охранителите. Варненци са решили, че най-ефективния начин да накажат собствениците и управителите на мола, които са допуснали да се случи жестокото убийство, е като спрат да пазаруват там. 

"Призоваваме всички граждани, да не пазаруват в този търговски център и да накажем виновниците за смъртта на един невинен човек с това, от което най-много ще пострадат - като ги лишим от печалба", апелират създателите на групата. В групата припомнят и за друга трагедия, която се разигра в Гранд мол през 2013 г. 4-годишният Стефчо, илезе от уж охрняваната зона на детския кът в мола и беше завлечен от ескалатора, вследствие на което падна от над 10 метра. При инцидента детето загуби далака си и получи счупване на шийни прешлени. 

В знак на протест и солидарност към убития на 14 март на територията на мола 52-годишен Нягол Петров, е организира и флашмоб. В неделя от 14 часа пред Гранд мол варненци ще се съберат облечени в стари и непретенциозни дрехи и обувки, с каквито е бил убития Нягол и заради които първоначалното съобщение от мола бе, че починалият е бездомник, който издъхнал от естествена смърт. Твърдението впоследствие се оказа, че не отговаря на истината, защото жертвата Нягол Петров нито е бил бездомен, нито е починал от естествена смърт. Напрежението сред варенци ескалира още повече, след като вчера в съда, определиха най-тежката мярка постоянен арест за тримата обвиняеми за убийството на Нягол - 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов. По време на мерките прокуратурата излезе с информация, че охранителите в Гранд мол са били и други граждани. 

Междувременно, малко след като стана публично, че 22-годишният Красимир Димитров - един от обвинените за убийството, е публикувал видео във Фейсбук как охранителите в Гранд мол се забавляват с мачете по коридорите на търговския център (вижте тук), профилът му в социалната мрежа беше деактивиран. 

Вижте всичко по темата

Охраната в Гранд мол се забавлявала с ножове (видео)

Мъж умря в мола

Починалият в мола - жертва на убийство

Тримата охранители в мола убили жертвата си по особено жесток начин

Убийците от мола - на възраст между 20 и 25 години

Семейството на убития в мола: Нягол на мравката път правеше

Молът и охранителната фирма с роднинска връзка

В Гранд Мол уволниха началник-смяна от охраната си

Близките на убития Нягол не смеят да кажат на майка му как е умрял

Охранителите, обвинени в убийството на Нягол, влязоха в съда 

Убийците от Гранд мол и друг път са били клиенти