"Клошари" окупираха Гранд мол (видео и снимки)

Еманация на оскотяването на родната душевност показаха няколко млади дами, които буквално минаха през хората, коленичили в едноминутно мълчание, размахвайки торби с покупките си

Група варненци днес протестираха в Гранд мол, където от охраната на търговския център до смърт бе пребит 52-годишният Нягол Петров. Малко преди 14 часа хора, облечени в стари и изпоцапани дрехи се събраха пред централния вход на мола, където коментираха, че никой не може да си позволява да преценява хората по външния им вид. В първоначалната информация, подадена от търговския център, за трагичния инцидент миналата събота, Нягол беше описан като човек "с вид на бездомник".

След като изписаха табло с думите "Аз съм Нягол", протестиращите влязоха в мола. Шествието премина по един от етажите. Предводителите с мегафон уведомяваха клиентите на търговския център, че охраната на този мол е убила човек. Междувремнно се забелязаха и гардовете от новата фирма, която пое сигурността на търговския център - "Викинг Инс". Един от охранителите, ехидно усмихнат, предизивка гнева на шествието. 

Клиентите на търговския център обаче не се присъединиха към протеста. Голяма част от тях гледаха отстрани, а се оказа, че някои дори не са чували, че в мола са пребили човек, вследствие на което е починал.

След края на обиколката групата отново излезе пред централния вход на мола, където всички коленичиха и със сведени глави отдадоха почит на убития Нягол с едноминутно мълчание. Еманация на оскотяването на родната душевност обаче показаха няколко млади дами, които буквално минаха през кръга от хора, размахвайки торби с покупките си от маркови магазини в търговския център. 

Оттам групата се отправи към централните гробища, чийто вход е точно срещу този на мола. Там те поднесоха цветя на гроба на Нягол, където близките му струваха 9 дни от смъртта

Видео от протеста в Гранд мол

 

Вижте всичко по темата

Убитият Нягол сам платил погребението си

Охраната, която пази "Полимери", пое Гранд мол

Адвокат пое про боно семейството на убития в мола Нягол

Варненци обявиха бойкот на Гранд мол

Охраната в Гранд мол се забавлявала с ножове (видео)

Мъж умря в мола

Починалият в мола - жертва на убийство

Тримата охранители в мола убили жертвата си по особено жесток начин

Убийците от мола - на възраст между 20 и 25 години

Семейството на убития в мола: Нягол на мравката път правеше

Молът и охранителната фирма с роднинска връзка

В Гранд Мол уволниха началник-смяна от охраната си

Близките на убития Нягол не смеят да кажат на майка му как е умрял

Охранителите, обвинени в убийството на Нягол, влязоха в съда 

Убийците от Гранд мол и друг път са били клиенти