Охраната, която пази "Полимери", пое Гранд мол

Нова охранителна фирма е наета временно до провеждането на конкурс

Охраната, която пази окрадения завод "Полимери" в Девня, пое Гранд мол. От управата на търговския център уточниха, че се засилват мерките за сигурност. Още 70 камери ще следят паркинг зоните и евакуационните коридори. По думите им са предприети радикални промени в организацията на сигурността и припомнят, че са прекратили договора на охранителната си фирма "Джи ем секюрити".

"Нова охранителна фирма е наета временно до провеждането на конкурс. Това е "Викинг Инс", чийто екип има опит в охраняването на големи обекти с висока степен на сложност.

Съвместно с ръководството на новата охранителна фирма мениджмънтът на мола изготви експертна оценка на системата за видеонаблюдение на територията на търговския център. Беше направена техническа проверка на цялата апаратура за видеонаблюдение и сигнализация", посочват от Гранд мол.

"Сигналите на граждани помогнаха много в дефинирането на проблемните зони. Базирайки се на тях и на експертната оценка, ние разработихме нова схема за разпределение на охранителните видеокамери на територията на комплекса. Към досегашните 120 камери добавяме още 70 нови. С тях ще покрием напълно паркинг зоните и евакуационните коридори", посочи директорът на търговския център Иво Генов. 

"Увеличават се охраняемите зони в комплекса. Засилва се контролът върху дейността на охранителите от страна на управленското дружество на Grand Mall. Ежедневни проверки на състоянието на служителите и строга отчетност ще гарантират по-добрата грижа за сигурността на наемателите и посетителите в търговския център", обясняват още от Гранд мол. 

"Призоваваме и наемателите, и посетителите на мола да бъват активни и да ни информират незабавно при забелязана нередност, за да можем да предотвратяваме инцидентите още в зародиш", коментира още Генов. 

Фирма "Викинг ИНС" пое охраната на завод "Полимери" в началото на август 2014 г. 

Вижте всичко по темата

Адвокат пое про боно семейството на убития в мола Нягол

Варненци обявиха бойкот на Гранд мол

Охраната в Гранд мол се забавлявала с ножове (видео)

Мъж умря в мола

Починалият в мола - жертва на убийство

Тримата охранители в мола убили жертвата си по особено жесток начин

Убийците от мола - на възраст между 20 и 25 години

Семейството на убития в мола: Нягол на мравката път правеше

Молът и охранителната фирма с роднинска връзка

В Гранд Мол уволниха началник-смяна от охраната си

Близките на убития Нягол не смеят да кажат на майка му как е умрял

Охранителите, обвинени в убийството на Нягол, влязоха в съда 

Убийците от Гранд мол и друг път са били клиенти