Друга жертва на охранителите от Гранд Мол проговори

Пострадалият Мартин отказва да покаже лицето си, защото е заплашван многократно да оттегли жалбата си срещу биячите

След смъртоносния побой във Гранд мол, проговори и друга жертва на охранителите в търговския център. В Трето районно полицейско управление има най-малко пет жалби от клиенти на мола, пострадали от гардовете. Екип на Нова телевизия се срещна с оцелял от побой от гардовете Ангел и Красимир. Пострадалият Мартин отказва да покаже лицето си, защото е заплашван многократно да оттегли жалбата си срещу тях. Нападението станало през септември миналата година на един от подземните паркинги в мола. Охранителите атакували него и тримата му приятели, защото въртели гуми в подземието. Едното от битите момчета успява да се измъкне от мелето и се обажда в полицията. 

От днес охранителната фирма "Джи Ем Секюрити" вече няма да работи в търговския център. Всички нейни служители, замесени с действие или бездействие в побоищата, отиват на борсата. "В рамките на следващата седмица ще обявим конкурс, в който ще заложим много по-високи критерии, които да гарантират по-голяма безопасност. Ние ще контролираме повече. Имаме обеца на ухото", коментира директорът на мола Иво Генов.
Убийството на Нягол от тримата гардове породи вълна от недоволство в социалните мрежи. Варненци призовават за бойкот на Гранд мол, а в неделя организират и флашмоб под името "Не на насилието", на който ще се появявт облечени със скъсани дрехи.

Вижте всичко по темата

Варненци обявиха бойкот на Гранд мол

Охраната в Гранд мол се забавлявала с ножове (видео)

Мъж умря в мола

Починалият в мола - жертва на убийство

Тримата охранители в мола убили жертвата си по особено жесток начин

Убийците от мола - на възраст между 20 и 25 години

Семейството на убития в мола: Нягол на мравката път правеше

Молът и охранителната фирма с роднинска връзка

В Гранд Мол уволниха началник-смяна от охраната си

Близките на убития Нягол не смеят да кажат на майка му как е умрял

Охранителите, обвинени в убийството на Нягол, влязоха в съда 

Убийците от Гранд мол и друг път са били клиенти