Цяла нощ продължи търсенето в руините на "Вероника" (видео)

Кучето Вихрен пристигна от Пловдив, но не намери нищо

Цяла нощ продължи търсенето в руините на срутилия се на Слънчев ден 11-етажен хотел "Вероника". Кучето Вихрен пристигна от Пловдив, но не намери нищо. Продължава търсенето на затрупаните под руините на рухналия хотел "Вероника" работници. Спасителната акция вървеше цяла нощ без прекъсване.

Според първоначалната информация на свидетели, на обекта в часа на трагедията - 17.45, е имало 4-ма работници. Един от тях беше намерен мъртъв - с размазана глава, и тялото му беше изнесено още снощи. По информация на близките, които цяла нощ дежурят пред портала на комплекса "Слънчев ден", това е 39-годишен мъж от варненския квартал "Аспарухово" с турското име Беджу. Когато научи трагичната новина, тъстът му припадна на паркинга пред портала.

Сред близките са роднините на 46-годишния Тодор от Девня. Баща обясняваше, че сред затрупаните са синът му, който имал 7 деца, и зет му - с 4. Двамата живеели в "Максуда". Според близките в неизвестност е още един мъж от "Аспарухово". Те са убедени, че сред руините има повече хора от сочените досега 3-ма в неизвестност. След двата опита да бъдат намерени оцелели - с термокамери и чрез обхождане на руините с мегафони, багер започна разчистването на камарата от строителни отпадъци.

Около 2.30 часа в "Слънчев ден" направо от София пристигна кметът на Варна Иван Портних. По-късно тук отново дойде и областният управител Стоян Пасев. Междувременно спасителите събраха от близките телефонните номера на изчезналите, за да опитат да засекат сигнал от мобилните им апарати.

Около 3 часа след полунощ от Пловдив пристигна кучето Вихрен, което е специално обучено да търси хора в лавини. Минути по-късно четириногият спасител посочи място в руините, на което веднага започна разчистване. Там обаче бяха намерени само сапаните, с които по най-примитивен начин строителите са връзвали колоните на постройката и са опитвали да ги събарят. Кучето беше пускано още няколко пъти, но без резултат. Около 4 часа сутринта през портала бяха пуснати неколцина мъже от чакащите роднини - да помагат при разчистването, нещо, за което те молеха цяла нощ.

Разказ на свидетел