Циганите от Максуда отказали алтернативен вариант за живеене извън града

Извеждат ги принудително от СУПЦ-то

Циганите, които бяха временно настанени в СУПЦ в кв. "Победа", след събарянето на незаконните постройки в дерето на Максуда, са отказали да напуснат доброволно социланото общежитие. "Предложен им беше алтернативен вариант за живеене извън града,но те отказаха и него. Искат да живеят на центъра на Варна в мезонети", коментира пред Varnautre.bg кметът на "Младост" Христо Христов. 

Той припомни, че зад отказа им да напуснат СУПЦ-то твърдо стои ромският лидер Ридван Сали, който за кратко бе кандидат за съветник, но от вчера вече не е в листата на реформаторите (вижте повече тук>>). До вчера Сали бе 26 кандидат за съветник на местната коалиция "Реформатори и патриоти - Решение за Варна". В последствие обаче е бил махнат от листата. 

"Много ми е интересно каква беше целта на това упражнение, Ридван Сали да влезе в листата на реформатори и патриоти, а после да се налага да го изхвърлят от нея", кометира още кметът на "Младост".

Той обяви, че принудителното извеждане на ромите от СУПЦ в "Победа", където хората вече пропищяха от тях, ще се случи съвсем скоро. По думите му, циганите колкото и да се опъват под давлението на Сали, настаняването в социалното общежитие е временно и извеждането им оттам е неизбежно.