Ромски лидер и модна шефка се отказаха от местния парламент

Заличени са и кандидати в листите на АБВ и ББЦ

Ромският лидер Ридван Сали и шефката на модна агенция Мира Матеева се отказаха от надпреварата за Общинския съвет във Варна. Кандидатурите им за съветници са заличени с решения на Общинската избирателна комисия след постъпили от тях молби. Ридван Сали беше на 26-то място в листата на местната коалиция "Реформатори и патриоти – решението за Варна", а Матеева – в листата на коалиция "Кирил Йорданов - кметът на Варна". Матеева е известна като собственичка на модна агенция и организатор на конкурси за "Мис".

Ридван Сали, който е лидер на фондация "Обновление", е по-известен като защитник на ромите, чиито незаконни къщи в Максуда бяха съборени наскоро, а след това бяха настанени в Социално-учебния професионален център "Анастасия д-р Железкова". В последните няколко дни Сали убеждава циганите от СУПЦ да се вдигнат на протест под прозорците на районния кмет на "Младост" Христо Христов, като отпор на разпореждането му да напуснат общежитието.

С решения на ОИК като кандидати за общински съветници са заличени и Диана Колева от листата на АБВ и Христо Христов и Валентин Вълчанов от листата на ББЦ. На мястото на последните двама са регистрирани Емилия Любенова и Деница Маринова, а на мястото на Диана Колева – Давид Асенов. Кандидатските листи на коалициите "Реформатори и патриоти – решението за Варна" и "Кирил Йорданов - кметът на Варна" се преподреждат с едно място напред.