В Строево: Двубоят с Черно море ще е исторически за Вихър

Допускам, че БФС може да не разреши да приемат Черно море у дома, сподели треньорът на Вихър Костадин Апостолов

Предстоящият съперник на Черно море в турнира за Купата на България Вихрен (Строево) отстрани на 1/16-финалите в турнира втородивизионния Добруджа след дузпи в село Строево.

Най-известното име в тима на Вихър е Иван Танчовски. Халфът бе част от силния Спартак (Варна) през есента на 1997 година, когато след първите 5 мача тимът бе в челото на класирането, след като победи като гост Славия с треньор Наско Сираков в София и ЦСКА у дома.

"Танчовски много ни помага с опита и качествата си. До него е също Александър Урумов, който също е играл в "А" и "Б" група. Останалите са юноши на Марица (Пловдив)", заяви треньорът на Вихър Костадин Апостолов, който до миналия сезон играеше за родния си Съединение във "В" група.

Апостолов обаче допуска, че от БФС може да не ни разреши да приеме Черно море у дома. "Причината е, че нямаме седалки на трибуните. Иначе тревното покритие в много добро състояние, имаме си и поливна система. Съблекалните също са в приличен вид. Няма проблем обаче да играем на друг стадион, ако се вземе подобно решение. Иначе у дома ни подкрепят около 300 души, а срещу Добруджа за купата дойдоха близо 800. Където и да е двубоя, той ще е исторически за Вихър. За нас е чест да срещнем носителя на купата и ще опитаме да го затрудним, докато имаме сили на терена", допълни Апостолов.

В Строево тренират всеки ден, като футболистите идват в намиращото се на 6 км от Пловдив село с коли. Ръководството им заплаща бензина, а отделно раздава и повече от добри за четвъртия ешелон премии. Стимулите са за всяка победа, а успехите на чужд терен се оценяват по-високо.

След VI кръг на първенството в пловдивската "А" областна група Вихър е на шесто място с 9 точки, на 6 от лидера Сокол (кв. Долни Воден, Асеновград), но и с мач по-малко. Тимът има 3 победи и 2 загуби, с голова разлика 11:7. В групата са 16 отбора.

"Играем мач за мач и ако е писано, може и да влезем в Югоизточна "В" група", уточни Апостолов.