Инициатива "Продължи напред - образование за моето бъдеще" се повежда в ГПЧЕ "Йоан Екзарх

Мисия Варна

29-03-2022, 17:27

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Традиционната проява се реализира за 10-а година

От 29 до 31 март 2022 г. в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ се провеждат Дни „Образование за моето бъдеще 2022“.Инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД! – ОБРАЗОВАНИЕ ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ“ се организира за десета година. Тя дава възможност на висши учебни заведения, образователни и консултантски центрове, специализирани медии да влязат в директен контакт с учениците на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“. Гимназията и досега остава единственото варненско училище, в което се провежда подобна инициатива.

Наред с изложение във фоайето на училището, се предвиждат редица съпътстващи събития като демонстрации, индивидуални консултации, представяне на специализирани медии, информационен кът с материали. Дните „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ 2022“ имат и своето виртуално издание, което е достъпно от сайта на училището или от https://vegvarna.wixsite.com/website.

Срещите и предоставената онлайн информация ще помогнат на учениците от XI и XII клас в тяхното кандидатстване във ВУЗ, на учениците от X клас в техния избор за профилиращи предмети за следващите години и на всички останали, за да бъдат повече информирани и използват предоставените им възможности за срещи, консултации, езиково обучение.

Участници в събитието са 25 висши учебни заведения и организации. 

Гимназия с преподаване на чужди езици “Йоан Екзарх” е основана през 1956 година като Пето средно училище.

От 1994 година е езикова гимназия с изучаване на английски, немски и френски език. В момента в гимназията учат 925 ученици, обучавани от 62 учители, включително учители–чужденци от Германия и Франция.

През 2003г гимназията става първото българско училище удостоено от Европейската комисия по образование и култура с Европейски езиков знак за иновативни методи на обучение по чужди езици.

Гимназията е изпитен център за сертифициране на английски език по формите PTE и Cambridge, както и за немска езикова диплома към посолството на ФРГ, член е на Асоциацията на Кеймбридж училищата и на Сдружението на Пиърсън училищата в България

Наред с качествено обучение, гимназията провежда училищна политика за подкрепа на личностното развитие и израстване на младите хора. Възпитаниците й се ползват от разнообразни възможности за участие и изяви в редица области. Учениците имат възможност да развиват своите таланти и в извънкласните форми, функциониращи към гимназията.