Окръжната прокуратура във Варна се зае с инцидента в Екопарка

Крими

14-07-2023, 11:46

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Стабилно е състоянието на тримата пострадали от токовия удар в Екопарк – Варна. Това съобщи проф. Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница – Варна.

Досъдебно производство по чл. 123, ал.1 от НК във връзка с инцидент в Екопарк – Варна, при който е загинал работник ръководи Окръжната прокуратура в града, съобщиха за Varnautre.bg от пресслужбата на институцията.

Според първоначалната информация по случая по време на монтаж на платформа, е засегнат далекопровод, в резултат на което токов удар ударил четирима работници. Един от тях е починал на място, а останалите са тежко пострадали. Те са настанени за лечение в болнично заведение с опасност за живота.

Изясняват се фактите, причините и обстоятелствата по случая. Извършват се огледи на местопроизшествието, установяват се и се разпитват свидетели на инцидента. Назначени са съдебно -  медицинска и други експертизи. Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Инспекцията по труда е уведомена и е започнала проверка.

Стабилно е състоянието на тримата пострадали от токовия удар в Екопарк – Варна. Това съобщи проф. Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница – Варна. Той заяви, че мъжете са настанени в отделението по изгаряния и след обстоен преглед е установено, че пострадалите са без опасност за живота. Работниците ще бъдат под наблюдение и се очаква в понеделник да бъдат изписани от лечебното заведение.