Кметът даде край на „варненските музикални дни“

Мисия Варна

25-08-2024, 11:48

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Благомир Коцев изтъкна и организиационните грешки, които са допуснати, но обеща, че за следващото лято ще им обърне сериозно внимание.

Със снощният концерт на Никос Вертис приключиха варненските музикални, дни, които организирахме, заедно с EXIT и Sky Music по случай празника на Варна. В повечето от тези дни се проведе фестивалът Varna BREEZE by EXIT, където участваха световни имена като Dire Straits Legacy, Gipsy Kings, Stereo MCs и много български изпълнители. Това написа кметът на Варна Благомир Коцев във Фейсбук.
 
Ето какво сподели още той с варненци и гостите на морската столица:
 
„Работата по събитията беше съвместна с външни организатори и благодаря на всички, които участваха, въпреки изключително малкото време за подготовка.Разбира се, имаше и пропуски като късното обявяване на часове и групи, отпадане на такива за сметка на други и забавянето на зарята на 15.08 заради по-дългото участие на Dire Straits, и вятъра, който се появи в момента, в който трябваше да бъде изстреляна от Първа буна. Тези и други причини се отразиха и на късното приключване на концерта , което е подразнило някои от живущите в района на събитията. На тях се извинявам за дискомфорта. Това са поправими неща, на които ще обърнем серозно внимание за следващата година.
 
Важно е да покажем, че Варна е жива и може да бъде център на туризма, на културата, на фестивалите. Следващата година се надявам да посрещнем още големи и актуални световни изпълнители, с идеята Varna BREEZE by EXIT да радва варненци и да привлича хиляди хора от цял свят. Като кмет чувствам отговорност да възвърнем блясъка на града си и да бъдем винаги едни гърди напред пред всички конкуренти. Защото винаги сме били морска столица и ще продължим да носим още по-гордо тази титла.“