Лобито на Драшков фабрикувало компромати срещу политици, бизнесмени и журналисти

Новините

04-11-2009, 09:46

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Лобито на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков е разработило схема, по която да дискретидира политици, бизнесмени и журналисти.

Схемата разкри бившият шеф на отдела по специални акции в ДАНС Велин Хаджолов в предаването „Тази сутрин” на бтв.
„Хората на Драшков са изготвяли фалшиви секретни разработки срещу набелязаните мишени. Тези разработки са изпращани до прокуратурата за проверка. През това време информация от иначе секретната разработка случайно се появява в медиите, за да се манипулира общественото мнение и да се омаскари мишената. Въпреки че прокуратурата излиза със становище, че няма данни за злоупотреби, разработката се изпраща и до дипломатическите служби. И през цялото това време мишената не може да се защити, защото разработката е засекретена и той не знае”, обясни Хаджолов.
Информацията за схемите на Драшков бившият шеф на ОСА получил от свои колега в ДАНС, който търсил тайна среща с Алексей Петров, защото се страхувал за живота си. Въпросният служител още работи в ДАНС, обяви Хаджолов.
Той заяви, че вече си е наел адвокат, който да прецени дали има предпоставки за завеждане на дело срещу Драшков. Бившият шеф на ОСА се почувствал засегнат от твърденията на Драшков в ефира на бТВ преди няколко дни, че звеното се е занимавало с рекет на бизнесмени.  Хаджолов категорично отрече и другото скандално твърдение на Драшков,  че служители на ДАНС са се били в сградата на родното ФБР.
„Ако Драшков е имал информация за подобен инцидент и си е мълчал, значи е извършил престъпление. В правоохранителните структури има строги правила. При подобен случай веднага се сезират съответните институции. ДАНС си има инспекторат. Не мога да си представя, че в ДАНС има набит от колега офицер, който ще мълчи за нанесен побой”, коментира Хаджолов.