Старайте се да бъдете честни и справедливи дори и в най-безобидните ситуации

Архив Варна

04-12-2009, 22:17

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

В съботния ден все още сме подвластни на настроенията от петък и търсим повече уюта и спокойствието на домашното огнище или на контакта с хора, които познаваме и приемаме добре. За някои обаче, денят ще започне доста интересно и вълнуващо с промяна на плановете и настроението, неочаквани новини или посещения у дома. Събитията може да се развият непредсказуемо, което ще поизнерви по-затворените и предпазливи хора. Хубавото в случая е, че повечето случайности ще бъдат благоприятни, а обратите - щастливи.


СЪБОТА

Слънце в Срелец, Луна в Рак
19-20 лунен ден

НЕДЕЛЯ

Слънце в Срелец, Луна в Лъв
20 лунен ден


Все пак бъдете внимателни, за да не се оплетете в илюзии и измамни предложения. Ако почувствате, че общуването с хора извън най-тесния ви личен кръг, ви натоварва емоционално и ви изтощава физически, по-добре не се напъвайте излишно да се впишете в общата социална среда. Тя и без това днес, що се отнася поне до светлата част на деня, няма да предостави кой знае какви изключителни ситуации и примамливи възможности. Денят може да бъде използван пълноценно за въвеждане на порядък във всякакви дела и взаимоотношения и успешно решаване на битови въпроси. Пазате се от пияни и психически неуравновесени хора.

Във вечерните часове, когато Луната премине в знака на Лъва у повечето хора и най-вече при представителите на въздушните и огнените знаци ще нарастне въодушевлението, но и неспокойствието и промените в настроенията.

За сметка на това пък през цялата вечер и в неделния ден, чувствата ще преливат, нажежени от идеи с широк размах, щедрост и помпозност. Ще бъде удачно открито да изразяваме емоцоналните си предпочитания и влечения. Това със сигурост ще донесе удоволствие както на нас, така и на онези, които са обект на нашето внимание. Личните чувства ще се интегрират много удачно с обществените ангажименти и социалния живот, което създава добра предпоставка за шумни празненства много веселие и споделена радост.

Общоприетите стандарти и общественото мнение в една или друга степен биха могли да станат повод за гордост от партньора или любимия човек. Тези, които пък не са оценили в миналото някого до себе си и са допуснали той да напусне живота им, може да останат замислени и потиснати от собствената си проява на недалновидност или егоизъм и коравосърдечие.

Неделният ден дава добри възможности за активна почивка. Удачно е да се отдадате както на кратки романтични пътешествия, така и да се посветите на своето хоби с ентусиазъм и увлечение. Това е прекрасно време също за покупки, предпразнична потготовка, прояви на взаимопомощ и великодушие. Не се ограничавайте, но и не се изхвърляйте твърде много - идеализмът днес заплашва да разруши здравите конструкции, стоящи в основата на бъдещите ни планове.

Прекомерните разходи могат да заплашат бюджета ви, а прекомерните очаквания –емоционалната ви стабилност. Друга опасност, която може да осуети успеха ви през тези дни, е проявата на гордост, високомерие и заядливост. Старайте се да бъдете честни и справедливи, дори и в най-безобидните ситуации. Където е необходимо, се освободете от товара на миналото,  преодолейте съмненията и простете.

Здраве, хранене и красота

В съботния ден ще бъде трудно да ограничите храната, но се опитайте поне тя да бъде по-лека, топла и по възможност вегетарианска. Старайте се също така да избягвате потъването в депресивни състояния и поддаването на страхове и тревоги с неясен характер. Те ще ви изтощят емоционално и ще ви отслаби физически. Денят е много подходящ за посещение в спа център и провеждане на прочистващи кожата и тялото процедури. Уязвими органи са гърдите, стомахът и червата - да се избягват манипулации и операции в тези области.

В неделя уязвими са сърцето и сърдечната система, гръбнака, далака, ребрата и диафрагмата. Избягвайте прекалена проява на емоции и сърдечни вълнения. Много подходящ ден за всичко свързано с външния вид и разкрасяването. Удачно е почистване на кожата с пилинг процедури, плодови киселини, посещение във фризьорски салон, епилация - въобще всичко, което може да ви накара да се почувствате по-красиви и желани. Ефектът ще бъде повече от удовлетворителен.