Монитор: Паника в Камен бряг и Шабла след 3 по Рихтер

Архив Варна

08-12-2009, 07:05

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Паника тресе хората от Шабла и Камен бряг след земетресение в района. В 19 часа в неделя земята край морето се разлюля със сила 3 по Рихтер, а сеизмолозите определиха епицентъра на труса отново в Черно море, пише вестник "Монитор".


"От 5 август насам това е четвъртото земетресение. Тогава силата беше 5 по Рихтер, сега са по-слаби. Хората обаче са уплашени, спят с дрехите", каза кметът на Камен бряг Добринка Ялнъзова. В селото живеят само възрастни хора, които излизат на мегдана при всяко люлеене на земята. Въпреки че трусът в неделя бил много слаб, всички са го усетили.


"Сложихме раници с багаж и топли дрехи до вратите на къщите си и си легнахме с дрехите. Та ако стане нещо, да бягаме по-бързо", разказват местните хора. Възрастни двойки пък приютили в домовете си самотните старци, за да се погрижат за тях, ако им сте лошо от уплаха.


"Усеща се пълзяща паника сред жителите на Шабла заради честите трусове. И в неделя всички излязоха на улиците", каза кметът на най-северната българска община Красимир Кръстев. За щастие няма пострадали или пък сериозни щети след поредното земетресение. Този път люлеенето не е усетено нито в Каварна, нито в Добрич.