"Дневник": Ще бия БСП и НДСВ още пет пъти заради срама, който нанесоха на България

Архив Варна

14-01-2010, 06:46

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бил съм БСП и НДСВ пет пъти и заради този срам, който нанесоха на България, им обещавам да ги бия още пет пъти. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви във връзка с изслушването на Румяна Желева като кандидат за еврокомисар.
Министър-председателят нападна остро двете партии, обвинявайки ги в това, че са подготвили капан на Румяна Желева, която е "не просто интелигентна жена, тя е професор, а не полицай или пожарникар и е съвсем нормално да се притесни, когато я нападат по този начин", пише "Дневник".
"Как действах аз, когато Ирина Бокова беше кандидат за шеф на ЮНЕСКО? Пратих двама министри в Париж да я подкрепят. Радо Точев поддържаше непрекъснато връзка с нея. Когато тя се върна, дойде в кабинета ми да ми благодари, прегърнахме се, пожелахме си успех" каза  Борисов.
"Ако исках да действам като БСП и НДСВ, тогава щях да извадя колко пъти като главен секретар на МВР съм арестувал племенника й и да кажа - къде е тръгнала леля му да става шеф?"
"Ние сме издигнали кандидат за еврокомисар – Румяна Желева – и твърдо стоим зад него", допълни премиерът и отказа да коментира появилата се информация, че е възможно министърът на отбраната Николай Младенов да я замени.