Освободете се от чуждите мисли, ненужните връзки, тъгата и лошите чувства

Архив Варна

14-01-2010, 08:03

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днешният ден ще доразвива вчерашните тенденции и ситуации. И не само тях, а и всичко което е занимавало съзнанието ни и е било причина и мотив за действията ни през последните няколко седмици. В последния лунен ден трябва да се постараем да приключим всички започнати дела. И да се подготвим за новото начало на Новолунието съпроводено този път със Слънчево затъмнение.


Астрологична картина на деня за 14 януари

Слънце в Козирог

Луна в Козирог, 29 лунен ден, последна четвърт


Посветете днешния ден на размисъл и подготовка, ако искате да тласнете живота си в нова посока. Мислено не бива да градите каквито и да било планове, просто се отпуснете и се потопете в собственото си съзнание. То ще ви подскаже как и от какво следва да се освободите, за да може във вашето житейско пространство да навлязат нови идеи и решения.

Отстоявайте своята независимост, но не нагрубявайте излишно хората, на които държите. Постарайте се също така да не оставате самотни, не оставяйте в самота и любимия човек. Търсете и пазете любимите си хора и приятелите си - сега е много лесно те да бъдат отблъснати и загубени. А през утрешния ден помислете заедно как ще живеете занапред, за да направите живота си уютен и приятен. Бързо и лесно ще намерите решение, ако помислите за бъдещето заедно с тези, с които желаете да прекарате следващите месеци.

През днешния ден пред вас могат да бъдат разкрити както тайни, недостъпни за вас досега източници на вътрешен потенциал, така и информация, до която сте нямали достъп или просто готовност да я чуете или видите. Обмислете я на спокойсвие и преценете задълбочено как бихте могли да я използвате в бъдеще. Тя може да предизвика съществени промени във вашите мисли или в гледната ви точка по отношение на съществени за живота ви теми.

Не се бунтувайте и не тъгувайте по отживели времето си и загубили актуалност лични концепции, колкото и скъпи да са на сърцето ви те. Имайте предвид, че всъщност нашите мисли определят реалността в която живеем. Сега можем да я оформим така, че тя да отговаря на нашите актуални приоритети. Освободете се от чуждите мисли, ненужните връзки, тъгата и лошите чувства.

Работа и бизнес

Днес трябва да проявите повече преданост към хората, с които работите и отговорност към общите и лични дела. Задълбочено проанализирайте проектите и партньорствата, които са се оказали неудачни и неуспешни - сега вече със сигурност можете да прецените кои от тях са напълно нереализируеми и следва да бъдат погребани в миналото. За да си осигурите висока стапен на работоспособност сега, е необходимо да бъдете максимално дисциплинирани и сериозни в намеренията и делата си. Избягвайте ситуации, които биха ви поставили под чужда финансова зависимост.

Здраве, хранене и красота

Днешният ден изисква пост и въздържание във всички аспекти. Включете в менюто си печени житни храни, картофи, повече мляко и ядки. Алкохолът категорично се забранява - психиката днес е много уязвима, а и чистотата на мислите ви ще ви осигури плавно преминаване в новия лунен цикъл.

Почистете тялото си и пространството около себе си. Преди лягане задължително вземете душ, като мислено оставите водата до отмие от вас всички ненужни и вредни навици, мисли и емоции.

Уязвими са костната система, кожата, дебелото черво и анусът. Бъдете внимателни с диагнози и манипулации в тези области.