Свежо кино - Future Shorts идва във Варна на 29 април

Варна Лайф

19-04-2010, 14:17

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Международният филмов фестивал Future Shorts идва в морската столица на 29 април в 21 ч. в клуб Comics с програмата "One world dreaming".

"One world dreaming" включва филми, като култовия “Тeleglobal Dreamin'”, спечелил награда от фестивала SXSW. “Терминус“ е история за мъчителната загуба на разсъдъка, „Ще изчакам следващият“ - за разкритите фантазии.
 
Незабравимата Кейт Буш с разказ за групата музиканти, който ще ви напомни как да пуснете на свобода собствените си мечти. 
 
“5 метра коридор” от Дим Ягодин е история за живота, като случка, за Вселената като случка.
 
В априлската селекция Future Shorts смесва комедиен разговор от грешки - “Какво значи Virgin и добавя изумително сложната верижна реакция във видеото на OK Go “This Too Shall Pass”. Резултатът е пълен набор от преживяванията, блясъка на мечтите и тъмните дълбини на въображението.
 
Future Shorts е най-новият и бързо развиващ се международен ежемесечен филмов фестивал и DVD лейбъл. 
България вече е част от международната Future Shorts мрежа, състояща се от 19 държави, провеждащи редовни прожекции.
 
Future Shorts предлага алтернативно филмово преживяване, което често е съпроводено от други мултимедийни изяви.
Програмата, която се обновява всеки месец, предлага селекция от алтернативни и некомерсиални филми и анимация.
 
Кината и клубовете в Лондон, Париж, Лисабон, Брюксел, Единбург, Осло, Москва, Киев, Будапеща и още много други градове, всеки месец откриват нов свят за зрителите си. 
 
Мрежата на Future Shorts започва от Англия и достига чак до Бразилия и далечна Южна Корея. Тази мащабност дава възможност за уникална селекция на творби от международни автори, която не притежава нито един друг фестивал в света
 
"One world dreaming" ще бъде представен в Пловдив на 21.04., София на 22 и 29 април, в Стара Загора на 23.04., във Варна и Русе на 29.04, в Бургас - на 30.04. 
 
Подробна информация за Future Shorts може да получите на сайта на фестивала  и в социалните мрежи Facebook и Twitter.