Грабвайте камерите на 24-ти юли, за да станете част от филма на Ридли Скот "Живот в един ден"

Варна Лайф

16-07-2010, 14:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Един ден. 24 часа. 6 милиарда перспективи.

Всеки ден 6.7 милиарда души виждат света, чрез своя уникален обектив. Представете си какво означава да се съберат всички тези перспективи, да сe обобщят и да се сплотят в историята на един и същи ден на земята - филм, в който участва цялото човечество.

"Life in a Day" ("Живот в един ден") е исторически кино експеримент, който ще се опита да направи точно това: да документира един ден, както се вижда през очите на хората по целия свят.

На 24 юли (събота), всички ние имаме точно 24 часа, за да заснемем живота си пред камерата.

Може да заснемете обичайното - изгрев, как пътувате за работа, или футболна среща в квартала, прегледа си в болницата, или пък извънредното - първите стъпки на бебе, вашата реакция към си тръгващ любим човек, или пък влюбването си, или смърт на близък, всичко, което ви разчувства, или вълнува...всичко, което ви се случи на 24 юли.

Режисьор ще бъде Кевин Макдоналд, който спечели "Оскар" за документалния филм "Един ден през септември" ("One Day in September"). Той ще направи монтажа на огромното количество кадри за филма, които ще се съберат от цял свят.

Тук може да видите какво мисли Макдоналд за идеята (на английски).

Ридли Скот, който е режисьор на филми, като "Гладиатор", "Блек Хоук", "Телма и Луиз" и "Робин Худ", ще продуцира кинематографския експеримент. Вижте какво казва Ридли Скот невероятния проект.

Филмът ще има премиера на Сънданс Филм Фест през януари 2011 г. и ако твоите кадри участват в него, името ти ще присъства, като съ-режисьор и може да дори да бъдеш един от 20-те сътрудници, избрани да присъстват на премиерата.

Когато бъде завършен проектът, видеото ще бъде качено на страницата на "Life in a Day" в YouTube. Тук ще можете и да качите вашите кадри от 24-ти юли 2010 г.

Дерзайте!